Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Mayın Filo Komutanlığı'nda 18 Mart programı

Mayın Filo Komutanlığı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü” nedeniyle Erdek Mayın Filo Komutanlığı'nda da bir program düzenlendi

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü” nedeniyle Erdek Mayın Filo Komutanlığı’nda da bir program düzenlendi. Buradaki programa Balıkesir Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Başsavcı Ertan Çubukçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren’in yanı sıra şehit yakınları, gaziler ve Marmara Saraylar İlkokulu öğrencileri katıldı. 

Öğrencilere, Mayın Müzesi de gezdirilerek bilgiler verildi. Programa, şehit ailesi olarak, Erdek’e bağlı Ormanlı Mahallesi’nden, 1995 yılında, Van’da şehit düşen Jandarma Er Gürdeniz Erdoğmuş’un annesi Asiye ve babası Nihat Erdoğmuş, Kıbrıs gazisi Hüseyin Dost ve eşi Gülçin Dost da katıldı. Konuklara, daha sonra Enez, Edremit, Sığacık ve Sapanca gemilerinin de katılımıyla seyir yaptırıldı. Seyir sırasında, iki geminin birbirleriyle gerçekleştirdiği “posta çantası” değişimi ilgiyle izlendi.
Program sırasında başta Komutan Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu olmak üzere Erdek Mayın Filo Komutanlığı personelinin, konuklarla yakından ilgilendiği gözlendi.
Haber : Ö. Balıkçı-T. Ertan



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false